2 Kasım 2010 Salı

Sanat eseri


Çocuğumuzu resme,müziğe,el becerilerine özendiririz.Sanatın herhangi bir dalıyla uğraşması, hem zekasını hem bakış açısını genişletir.Bunda hem fikiriz eminim.

Bir çok anne 12-24 ay arasındaki bebeğinin inanılmaz bir arzuyla duvarları boyadığından, arkalarından duvar silmekten helak olduklarından bahseder.Kimi azarlar çocuğunu kimi bırakır gelişsin yavrucak.

Ben gelişme kısmından yana olduğum için evi sirke çevirmesine hiç ses çıkarmadım.Aksine beraber oturduk çizdik.Silmedik, onlar bizim sanat eserlerimizdi...

Çok mu gelişti, ben mi yanıldım bilemedim, yeni yeni pastel boyaya geçen oğlum, benim evi temizliyor olmamı fırsat bilip mutfak fayanslarına bir dışavurum hadisesinde bulunmuş.Duvarları silmeyen anne, mecbur dizlerinin üzerinde temizledi dakikalarca yerleri.

Bu sanat çalışmanızla neyi ifade ettiniz Asım Bey? dedik.Cevap gecikmedi.

-Roorr kaplan yaptım, bak kaplan (en şirin surat ifadesiyle)

:))))))

4 yorum:

Burcu.. dedi ki...

yer silmesi daha kolay değil mi duvar silmekten yaa :))
kaplan da süper yaratıcı ama hee :))

Birben dedi ki...

Burcu duvarları bırakıyordum da yerlere mecbur kaldım, yoksa herkesin patisi boya olacaktı:)

Kaplan bence de çok yaratıcı ama kahverengi olması sebebiyle daha zor çıktılar yerden.Zürafa falan olsaydı sarı boya daha kolay çıkardı sanki...

Yelish dedi ki...

ya Birben
bizim haydutlar yasit ya,bayiliyorum ayni seyleri yasadigimiza sahit olmaya :))
salonum cizik icinde,sadece sanat eserine olan saygimda degil,usegecligimden de ellemiyorum aslinda (denedim,kollarim kopacak gibi oldu ,biraktim hemen ve sanat eseri olarak gormeye basladim) :)
Kaplan desenli haliyla takilsaydin ya biraz sende :)

Birben dedi ki...

Yeliz haklısın,zaten bizleri birbirine bu kadar yaklaştıran da aynı zamanlarda aynı şeyleri yaşıyor olmamız sanırım:)