4 Şubat 2011 Cuma

Gidenin ardından...

Buraya fotoğrafını ya da adını koymayacağım.Çok fazla yazıldı çizildi.Kimse neden başka birinin evinde öldüğünü anlamadı, sorguladı.Sanki nerede, ne zaman ve nasıl öleceğimizi hesaplayabiliyormuşuz gibi...

Ne şekilde olduğuna da açıklık getiremediler.Sanki gideni geri getirebilecek bir bilgiymiş gibi.Halbuki ne önemi var.

Geride kalan yavrusu için ağladım...Anne olduğum için acıyı kalbime taşıdım.Ne şekilde bizi bıraktığı konuşula dursun, acımasızca ve saygısızca gidenin arkasından, kalanın hatrını çiğneyerek yazı yazanlara şunu hatırlatmak isterim.
"Her kim bir müslüman kardeşinin ayıp ve kusurlarını, kimsenin görmediği ve görmesini istemediği şeylerini örterse, Allah'u Teâlâ da kıyamet gününde onun ayıplarını örter.
Her kim müslüman kardeşinin meydana çıkmasını istemediği birşeyini ortaya çıkarır ve dile verirse; Allah da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediği hallerini meydana çıkarır.
Bu suretle kendi evi içinde de olsa onu rezil eder. Müslüman kardeşinin ayıplarını örten, bir ölüyü diriltmiş gibidir. " (Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58; Tirmizî, Birr ve Sıla, 85)

Tüm iyi ve kötü davranışlarımızın bir karşılığı var.Bunu bilerek yaşayabilmek dileğiyle...

5 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

birben çok yerinde bir hatırlatma, hıncal abimize de yolla sen bunu...

Birben dedi ki...

"Her kim müslüman kardeşinin meydana çıkmasını istemediği birşeyini ortaya çıkarır ve dile verirse; Allah da onun ayıplarını, kimsenin bilmesini istemediği hallerini meydana çıkarır. "

Yine buna dayanarak derim ki, bu yazı da Hıncal Uluç'un ayıbı ve eminim gün gelecek bu ayıbı yüzüne vurulacak.

Ortada bir terslik olabilir ama bunu adabınca söylemek herkesin harcı değil demek ki...

julyasia dedi ki...

ne güzel demişsin. bende kaç gündür o bebek için ağlıyorum. sonuçta ne şekilde olursa olsun bir evlat annesiz kaldı.

hepimiz beşeriz ve şaşarız. bugün ahkam kesenlerin yarın başına ne geleceği belli olmaz. en azından geride kalanların ciğerini daha fazla dağlamamak için artık sessiz kalınmalı diye düşünüyorum.

Birben dedi ki...

Aslında çok tepkiliyim Hıncal Uluç'a, at gözlükleri çıkmıyor malesef, olaylara bakış açıları dar bazı insanların.Bir kere "merhamet" kelimesini sindirememişse bir insan, aslında üzerine söylenecek söz yok...

resimli günlük dedi ki...

Aslında biliyordum bu hadisleri önceden ama tekrar okumak çok iyi geldi.Acı bir vesileyle yazılmış olsa da güzel...
özlem